Ajankohtaista  • Valmennuskurssit
 • Syksy 2021 RUOTSI
 • 20-22 Augusti
 • 17-19 September
 • 15-17 Oktober
 • 13-15 November
 • 10-12 December        

    Oppilaat

    Veterinär Titti


    I mitt dagliga arbete som veterinär på hästklinik möter jag många hästar som har fått problem eller skador relaterat till att de inte har arbetat rätt med kroppen. Många häster har idag ryggproblem, vilka ofta uppstår pga. hästen inte arbetar i rätt form. När vi har behandlat hästarna på kliniken så anser jag det är oerhört viktigt att hästarna kan rehabiliteras och börja arbeta rätt med kroppen för att undvika att smärta och inflammation kommer tillbaka. Kan man inte få upp styrkan i hästens core-musklatur kommer ofta ryggproblemen tillbaka.

    Kristin (Titti) Abrahamsson-Aurell leg vet

    Specialistkompetens i hästens sjukdomar

    Utbildad inom veterinärkiropraktik och ryggskador på häst

    Hallandsdjursjukhus Kungsbacka- Åsa

    Vi har på Hallandsdjursjukhus Kungsbacka/Åsa inlett ett samarbete med Tarja T. Tarja har förutom en lång erfarenhet och internationell utbildning inom ridkonsten, också en otrolig känsla och tajming som behövs för att få hästarna att börja använda sin kropp på rätt sätt. Hon utbildar också ryttaren på ett lättförståeligt sätt. Det är väldigt glädjande att vi har möjlighet till detta sammarbete med Tarja för det skapar bättre förutsättningar till att våra mål uppfylls: Att få hållbara och friska hästar!


    Johanna Skaret -"Black Diamond Chin" f.2001

    Hoppryttare som tävlar dressyr på MSV nivå


    "Jag började träna för Tarja för 2 år sedan då min häst var mycket stel i kroppen efter en borrelia infektion, vi började försiktigt gymnastisera hästen och forsätte att träna dressyr. Idag tävlar jag dressyr på MSV nivå. Jag hade aldrig trott att vi skulle komma så långt i dressyr med min häst. Tack för Tarjas mångsidiga träning och erfarenhet."

    Natalie Wing - "ZETTA UNO" f. 2004

     tävlar på Prix St George och Inter.1 nivå


    "Jag har valt att rida för Tarja för hennes förmåga att se orsak och verkan av ryttarens hjälper och hur hästen svarar. Och hur jag som ryttare känner förändring och stor förbättring I mellan min och hästens samarbete.

    Det är fantastiskt!"

    Louise Elldér -"DUBAI" f. 2008

    unghäst utbildning


    "Tarja har med stort tålamod och mjuka hjälper hjälpt mig och Dubai att finna tillit till varandra som ekipage. Vi har på väldigt kort tid kommit längre än vad jag någonsin kunde drömma om. Framtiden är ljus för oss med Tarja som tränare".

    Sabina Edebjär -  Miss Li, 2002

    MSV Hoppning och LA Dressyr


    "Tarja har hjälpt mig väldigt mycket med flera olika typer av hästar. Framför allt har Tarja hjälpt mig att få en mjukare och mer avslappnad häst som presterar på både hopp och dressyrbanan. Med Tarjas hjälp har jag blivit mer tydlig och mjuk i min ridning samtidigt som jag har fått mer kontroll genom att faktiskt våga släppa på kontrollen. Dressyren har gjort att jag har fått en häst som väntar på mig och det har gjort att vi kan rida både snabbare och kortare vägar när det behövs på tävling."