T.T.Ridning

Tarjas dressyr och hästutbildning

 

Aktuellt

Ajankohtaista

 

 

 • Träning kursser/ Valmennuskurssit Våren/kevät 2019 SVERIGE/RUOTSI 22-24.3, 26-28.4, 17-19.5, 14-16.6.2019

 

 • Träning kursser / Valmennuskurssit Hösten/syksy 2018 SVERIGE/RUOTSI 24-26.8, 21-23.9, 26-28.10, 16-18.11

 

 • Träning kursser/Valmennuskurssit hösten/syksy 2017 SVERIGE/RUOTSI

 

 • Valmennuskurssit/

Träning kurser

SUOMI/FINLAND

23-24.9.2017

 • Träning kurs/

Valmennuskurssi Vita Husen.com 2017

9-10 okt. o 6-7 nov.

 

 • Träning kurs/ Valmennuskurssi

Stall Ligården 2017

9-10 okt. o 6-7 nov.

 • Träning kurs/ Valmennuskurssi

Stall Nygård 2017

6-7 okt. o 4-5 nov.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Näin työskentelen

 

 

Suurin osa opetuksestani on yksityistunteja, jolloin ratsukon kehitys voidaan maksimoida ottamalla huomioon hevosen ja ratsastajan sen hetkinen taso ja tavoitteet.

 

Opetus keskittyy pitkälti ratsastajan toimintatapojen muuttamiseen, jolloin hevosen käyttäytyminen ja liikkumistapa muuttuvat haluttuun suuntaan ja kehitystä tapahtuu.

 

 

Ratsastajan hyvä istunta ja oikea tasapaino ovat tie hevosen kehittämiseen. Oikean istunnan, apujen oikeanlaisen käytön ja ajoituksen- "tajming" harjoittelu kuuluu jokaiseen ratsastus kertaan.

Jokainen ratsastuskerta on hevosen voimistelua niin, että sen lihaksisto saa sen tarvitsemat oikeat voimisteluliikkeet voidakseen hyvin ja kyetäkseen suorittamaan vaadittavat tehtävät. Lihaksiston notkistamista venyttämällä pitkiksi, saamalla ne rennoksi ja sitä kautta hevosen antamaan periksi toistetaan kaikilla valmennus kerroilla.

 

 

 

 

Lisäksi voimaharjoittelua, lihaksiston lyhentämistä, jossa fokuksena on aktiivisuus sekä takaosan- ja selkälihasten työskentely.

Kun hevoselle halutaan opettaa jotain uutta tai halutaan muuttaa hevosen aikaisemmin oppimaa autan maastatyöskentelyllä. Maasta käsin on usein helpointa karsia hevosen "vääriä" reaktioita ja auttaa hevosta löytämään haluttu "asento", kuten esim. oikea muoto, takaosantyöskentely ja kokoaminen. Kun hevonen on näin ymmärtänyt löytää oikean tasapainon keholleen, on ratsastajankin helpompi saada hevonen toimimaan oikein.

 

 

Kun hevonen on oppinut oikeat rektiot, minun on helppo avustaa maasta käsin hevosta reagoimaan oikein ratsastajan pyyntöihin ja auttaa ratsastajaa löytämään oikean fiiliksen.

 

Kaikki tämä pyritään saamaan aikaan kevyeen käteen, niin että hevonen oppii seuraamaan pehmeää kättä ja kantamaan itse itsensä.

 

Tavoitteena ei ole pelkästään menestyä kilpailuissa. Hyvän ratsastajan ei tarvitse olla kilpaurheilija. On paljon ratsastajia, joita kilpaileminen ei kiinnosta, vaikka he ovat erinomaisia ratsastajia. Autan mielelläni myös heitä joiden tavoite ei ole kilpaileminen vaan oikean tunteen, "fiiliksen" löytäminen ja halu kehittää hevostaan.

Näistä asioista tulen iloiseksi :-)

 

 • hevonen on löytänyt oikean tasapainon, jolloin sillä ei ilmene suu ongelmia
 • ratsastaja ymmärtää säännöllisen valmentautumisen merkityksen
 • ratsastajalla on kärsivällisyyttä ja ymmärrystä antaa hevoselle oikeaa voimistelua ja aikaa kehittää lihaksistoon notkeutta ja voimaa
 • ratsastaja ymmärtää oman istunnan ja tasapainon jatkuvan kehityksen tärkeyden
 • ratsastaja haluaa kehittää käden-käyttöä sellaiseksi, että hevonen seuraa sitä mielellään. Käsi on pehmeä ja ohjasote ei aiheuta vastustelua
 • hevosesta on tullut "backmover", ei "legmover"

 

 

 

 

 

Valmennusterveisin

 

 

 

 

Tarvittaessa ratsastan oppilaitteni hevosia. Minulle on tärkeätä tuntea hevosen liikkumistapa ja reagointi apuihin. Näin voin "ohjelmoida" hevosen uudenlaisiin reaktioihin ja korjata ongelmia jotka ovat olleet esteenä kehitykselle.

 

Copyright © All Rights Reserved T. T. Ridning teravainentarja@gmail.com Tel 0762-280900